Može drugačije priča - Milica Zlatić

Volontirajući u Kreativno edukativnom centru Mnro KEC došla sam na ideju da pokrenem akciju Slatko druženje, u kojoj će kolektiv restorana, poslastičarnica, sladoledžinica i pekara donirati štićenicima slatki obrok. U okviru dobrovoljnih aktivnosti u Udruženju Kreativno edukativni centar pokrenula sam akciju #slatkodruženje. U razgovoru sa korisnicima centra, zaključila sam da im u boravku nedostaje slatki obrok i dugo razmišljala o tome kako da pokrenem u Udruženju slatki dan.

Prvo Slatko druženje realizovalo se u Poslastičarnici kada smo bili njihovi gosti u oktobru. Korisnici Udruženja i saradnici imali su priliku da vide kako izgleda dan proveden u slatkom carstvu sladoleda. Korisnici Udruženja su bili zainteresovani da čuju kako nastaje njihova omiljena poslastica.
Ideju Slatkog druženja u novembru podržao je HomeMade Company donacijom ukusnih kolača za sve korisnike,volontere i radioničare Kreativno edukativnog centra.
Slatki partner, koji je korisnike Kreativno edukativnog centra obradovao u decembru, bila je Biljana Božović. U decembru ukrašavali smo BB kolačiće, uz sokove Zdravo Živo. U susret novogodišnjim praznicima, Bagel Бејгл podržao je akciju #slatkodruženje u decembru.
U januaru, akciju Slatko druženje podržala je Ljiljana Kampe izradom najslađim medenjaka Creative Cookies.
U februaru obradovao nas je Hand made KEKS by Hero donirajući keksiće za članove Udruženja. Ovaj tim je dizajnirao i logo akcije. Nestrpljivo čekamo naše slatke prijatelje i u narednim mesecima.

Podršku su pružili i SoSo Sweet, Mandarina Cake Shop, Dolce By Tintolino Family, Crna Ovca, Skroz Dobra pekara, poslastičarnica Pelivan, Fini Fini, Minjina Kuhinjica, Franc Ferdinand knedle, Češalj, kao i Advokatska kancelarija Vuković & Partners.

Sada smo slatko udruženi za podršku društveno odgovorne akcije Asovi za decu. Organizovanjem humanitarne prodaje medenjaka 27.maja 2017. godine, skupljamo sredstva za kupovinu ultrazvučnog aparata sa dve sonde za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju u Užicu.

Mediji o akciji:
Da, možda ne
Heroj nedelje

Milica Zlatić
Prijatelj članova Gardenika i Kreativno edukativnog centra